به گزارش میراثآریا و بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان زنجان، زهرا جعفری عصر روز ۱۷ خردادماه ۱۴۰۲ در این جشنواره که با حضور فرماندار، بخشدار و مقامات شهرستانی برگزار شد، گفت: جشنواره گیلاس در روستای ولیدر با هدف معرفی ظرفیتها و توانمندیهای منطقه، رونق گردشگری کشاورزی و جذب توریسم در این روستا برگزار شده است، این منطقه دارای مناطق ییلاقی و جنگلی زیبایی برای گردشگری است و بیشترین سطح زیر کشت و تولید گیلاس شهرستان طارم در روستاهای شیت، ولیدر و زاچکان است.
او افزود: روستای شیت و طارم دو قطب مهم گردشگری و اقتصادی این شهرستان در تولید گیلاس هستند. این جشنواره به شکرانه برداشت این محصول، به رسم سنوات گذشته برگزارشد. ۵۵۰ بهره بردار در طارم همه ساله از اردیبهشت ماه برداشت این محصول را آغاز میکنند و این فعالیت، ۲ ماه طول میکشد و ۵۰ درصد اقتصاد مردم این منطقه از طریق محصول گیلاس تامین میشود.
تصریح کرد: به منظور آشنایی هرچه بیشتر گردشگران و رونق اقتصادی این منطقه، این جشنواره با اجرای برنامههای متنوعی همچون برپایی فروش محصولات کشاورزی مانند گیلاس، زیتون، روغن زیتون، نمایشگاه خوارک، پخت نان سنتی، پخت آش محلی و صنایعدستی و با استقبال پروشور گردشگران و اهالی منطقه برگزار شد.
او گفت: جشنواره گیلاس طارم، میتواند ظرفیتهای بخش کشاورزی و گردشگری شهرستان را به سرمایهگذاران معرفی کند و این مهم فرصتی برای رشد و رونق اقتصادی در زنجان است.
جعفری افزود: گیلاس طارم به یک برند تبدیل شده و ما در تلاش هستیم جشنواره گیلاس را به عنوان یک رویداد فرهنگی در تقویم کشوری به ثبت برسانیم و هرساله این رویداد مهم برگزار شود.
شهرستان طارم با ۴۷ هزار نفر جمعیت (حدود پنج درصد جمعیت و ۱۰ درصد مساحت استان زنجان) در ۹۰ کیلومتری شمال شرقی زنجان واقع شده و با استانهای قزوین، اردبیل و گیلان همسایه است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/